Протягом ночі РФ випустила по Україні 60 БпЛА: більшість вдалось збити

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Російські окупанти з вечора 21 жовтня розпочали атаку безпілотниками по Україні, яка тривала всю ніч.

Загалом ворог випустив 60 ворожих БпЛА, серед яких як ударні “шахеди”, так і безпілотники невстановленого типу. Запуск відбувся з Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська (РФ).

Збити вдалось 42 ворожі БпЛА, ще 10 – локаційно втрачено, три безпілотники повернулись до Росії, а ще один залетів до Білорусі.

Ще один БпЛА досі у повітряному просторі України, бойова робота триває.

Більшість БпЛА збили над Сумською областю, однак не обійшлось без влучань, внаслідок яких є жертви та поранені.

Також збивали безпілотники у Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Херсонській та Харківській областях.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

  • Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що внаслідок ворожого удару 21 жовтня по житловому кварталу у Запоріжжі загинули троє осіб.

В Індонезії загинула 36-річна серфінгістка з Італії через напад риби-меч під час серфінгу. Інцидент стався на островах Ментавай у провінції Західна Суматра, яка є популярною серед серферів завдяки складним хвилям і мальовничим водам.

В Полтавському обласному ТЦК та СП повідомили, що в понеділок, 21 жовтня, в одному з військкоматів чоловік вкоротив собі віку.

Протягом 21 жовтня унаслідок російських обстрілів Донецької області загинуло четверо мирних мешканців, серед яких 14-річна дівчинка. Ще п’ятеро осіб зазнали поранень.

Згідно з лабораторним дослідженням, в 10% жіночої нижньої білизни з Угорщини, Австрії та Словенії виявили небезпечно високий рівень токсичні хімічних речовин, які порушують роботу ендокринної системи.

СБУ затримала пару, яка працювала на російську ФСБ, та наводила ворожі ракети і дрони на Донеччину, Київщину, Чернігівщину, Полтавщину та Черкащину.