Планував вбивство бізнесмена на замовлення РФ: в Одесі затримали підозрюваного

Джерело: Офіс Генерального прокурора

В Одесі затримали чоловіка, якого підозрюють у замаху на умисне вбивство бізнесмена та голови громадського формування, вчинене на замовлення спецслужб РФ.

За даними слідства, львів’янин на замовлення спецслужб РФ за 100 тисяч доларів США мав організувати вбивство одеського бізнесмена – голови громадського формування з охорони правопорядку.

Підозрюваний шукав “кілера” та передав детальну інформацію про жертву.

Правоохоронці викрили чоловіка, інсценували вбивство голови громадського формування, після чого затримали організатора злочину.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Також перевіряється причетність підозрюваного до організації вбивства інших українських діячів на замовлення спецслужб РФ.

Енергетики відновили роботу високовольтної лінії, яка з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України.

Заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що Польща хоче ознайомитися з таємними додатками до “плану перемоги” України і звертатиметься щодо цього до української сторони.

У 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила спростували повідомлення про те, що російські війська змогли вклинитися в українську оборону в районі Часового Яру. За словами речника бригади Андрія Полухіна, окупанти не здатні перейти далі мікрорайону Канал, а їхні піхотні групи потрапляють під контроль українських дронів і швидко нейтралізуються.

22 жовтня Генпрокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади після корупційних скандалів зі МСЕК та прокурорами.

Станом на 16:00 вівторка, 22 жовтня, кількість ворожих атак на фронті зросла до 73. Найактивніше ворог і далі діє на Покровському та Курахівському напрямках, де провів приблизно 60% від усіх боєзіткнень.