У Львові розшукали зловмисницю, яка пошкодила могили військових

Джерело: Поліція Львівської області

У Львові розшукали зловмисницю, яка вчинила наругу над могилами українських захисників на Личаківському кладовищі.

Про наругу на полі Почесних поховань № 76 поліціянтам повідомили вранці 20 жовтня. Встановлено, що пошкоджено 39 могил, зокрема там порозкидали квіти, вінки, лампадки.

До пошуку причетних задіяли оперативників кримінальної поліції, слідчих та співробітників інших служб Львівського районного управління поліції №1, оперативників карного розшуку та Управління кримінального аналізу поліції Львівської області

Завдяки проведеним заходам та відстеженню записів з камер відеоспостереження, правоохоронці встановили, що наругу вчинила 48-річна львів’янка.

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

У Познані, Польща, закривають консульство РФ.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.