Постачання нафти з Росії зросло до найвищого рівня з червня

Джерело: Bloomberg

Постачання сирої нафти з Росії зросло до найвищого рівня з кінця червня, за даними Bloomberg.

За тиждень, до 20 жовтня, середній обсяг вантажів підскочив на 140 000 барелів на день і досяг 3,47 мільйона. 

Експорт до Азії досяг найвищого рівня за більш ніж п’ять місяців, що сприяло загальному зростанню. Завдяки цьому валовий обсяг російського експорту зріс до 1,59 мільярда доларів на тиждень за 28 днів, до 20 жовтня, з 1,52 мільярда доларів за чотири тижні до 13 жовтня. Це найвищий показник із середини серпня.

Загалом 32 танкери завантажили 24,21 мільйона барелів російської сирої нафти за тиждень до 20 жовтня, свідчать дані відстеження суден і звіти портових агентів. 

Цього року постачання сирої нафти становить близько 40 000 барелів на день, або ж на 1,3%, нижче середнього показника за весь 2023 рік.

Експорт морем нафти з Росії до європейських країн припинився. Відтак Туреччина зараз є єдиним короткомагістральним ринком для постачань із західних портів Росії, де потоки протягом 28 днів, до 20 жовтня, зростають третій тиждень поспіль, і досягають приблизно 290 000 барелів на день, що є найвищим показником за більш ніж три місяці.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.

Лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко представив план дій для забезпечення перемоги України. Він наголосив, що Україні потрібно швидко приймати рішення і діяти.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт щодо внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів через ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду.