В Естонії відбулися навчання бомбардувальників США у супроводі винищувачів НАТО

Джерело: Delfi

19 липня стратегічні бомбардувальники військово-повітряних сил США B-52H Stratofortress провели тренувальний політ у небі Естонії, їх супроводжували літаки ВПС Великої Британії, Франції та Румунії.

США регулярно проводять такі навчання, перевіряючи готовність своїх сил до виконання зобов’язань перед союзниками. Крім цього, заняття покращують координацію союзників для реагування на можливі кризи в різних куточках світу.

Під час занять супровід американських B-52H забезпечували винищувачі Eurofighter Typhoon Королівських ВПС Великої Британії, французькі Rafale, а також винищувачі F-16 ВПС Румунії. Тоді як дозаправка ескорту велася з повітряного танкера А330 ВПС Франції.

Довідка. B-52H Stratofortress – американський багатофункціональний стратегічний бомбардувальник (висота польоту 15 000 метрів). Літак є носієм ядерної зброї, але також може нести високоточні боєприпаси зі звичайною бойовою частиною.

В умовах конфлікту бомбардувальник здатний завдавати ударів по стратегічних цілях, надавати підтримку сухопутним військам та брати участь у морських наступальних операціях.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.