СБУ викрила коригувальників російських атак по локаціях ЗСУ та енергооб’єктах

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки затримала двох російських агентів, які коригували ворожі атаки по локаціях ЗСУ та енергооб’єктах у двох північних регіонах України.

Затримані – 17-ти та 21-річний мешканці Києва. Їх дистанційно завербував співробітник російського ГРУ. За його вказівкою, фігуранти шукали об’єкти на Київщині та Чернігівщині, які ворог мав атакувати ударними безпілотниками.

Для пошуку об’єктів фігуранти об’їжджали обидва регіони на власній автівці. Насамперед вони шукали розташування радіолокаційних станцій ЗСУ та енергетичні об’єкти.

Для цього вони знімали об’єкти інфраструктури за допомогою камер мобільних телефонів з додатковим живленням, які ховали у замаскованих коробах поблизу опорних ліній електропередач.

Контррозвідники СБУ викрили фігурантів, задокументували їхні злочини і затримали за адресами проживання.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами комунікації з російським ГРУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Злочинні дії 21-річного фігуранта додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність).

Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • СБУ затримала пару, яка працювала на російську ФСБ, та наводила ворожі ракети і дрони на Донеччину, Київщину, Чернігівщину, Полтавщину та Черкащину.

Підозрюваним у справі про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті відмовили у мобілізації до Збройних сил України. Адвокати потерпілої кажуть, що обвинувачувані могли намагатись уникнути відповідальності за скоєне, вступивши до лав ЗСУ.

У Великій Британії сталось зіткнення двох потягів, внаслідок чого загинув один пасажир, ще 15 осіб зазнали травм.

Протягом доби польські прикордонники зафіксували майже 40 спроб порушення державного кордону з території Білорусі. Водночас затримано двох пособників у незаконному перетині кордону, зокрема громадян України й Естонії.

У МЗС України акцентували на п. 36 підсумкової декларації саміту БРІКС у Казані, присвяченому Україні, в якому його учасники лише нагадали про власні національні позиції щодо ситуації в Україні, свою відданість цілям і принципам Статуту ООН, а також мирному врегулюванню та дипломатії.

Джерело: Variety Зйомки фільму “Людина-павук 4” із Томом Голландом мають розпочатися влітку 2025 року. Актор…