Під час нічної атаки на Одещину росіяни поцілили у термінали з зерном: знищено понад 100 тонн продукції

Джерело: голова Одеської ОВА Олег Кіпер

Вночі 21 липня – четверту ніч поспіль – російські окупанти атакували Одеську область. Ціллю загарбників знову стало українське зерно.

За інформацією Олега Кіпера, на світанку російські армійці випустили по Одещині крилаті ракети типу “Калібр” з ракетоносія у Чорному морі.

Ворожі ракети поцілили у термінали з зерном одного з агропідприємств області.

Як наслідок – знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

Окрім цього, внаслідок вибуху були поранені двоє осіб, які зазнали різаних ран склом.

Згодом Кіпер додав, що намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, ворог спрямовував ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту.

У зерносховища поцілили дві ракети. Спалахнула пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога.

Ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку. Пожежу на площі понад 200 кв. м оперативно ліквідовано.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.