Військових, які хотіли вступити до 67-ої ОМБр, розподілили в іншу бригаду – Яцик

Джерело: Юлія Яцик/Facebook

Народна депутатка 9-го скликання Юлія Яцик повідомила, що військовослужбовців, які хотіли приєднатися до 67-ої ОШБр, направили в іншу бригаду й на інші посади, без права вибору.

Зокрема, за словами нардепки, 67 ОМБр самостійно займалась рекрутингом – відібрала собі понад 50 спеціалістів за відповідними напрямками, в тому числі жінок.

Після мобілізації в ТЦК їх направили у 182-й навчальний центр з відповідними відношеннями саме в цю бригаду.

“Але після проходження навчання зʼясувалося, що їх направляють в зовсім іншу бригаду і на зовсім інші посади, а ніж вони обирали за своєю спеціалізацією. Військовослужбовців просто поставили перед фактом. Наявність відношень до військової частини, яку вони обрали, нікого не цікавила”, – наголосила Яцик.

Вона також зазначила, що звернулася до начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича, утім, він, як стверджує Яцик, проігнорував її.

“І це при тому, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і очільник Мінцифри Михайло Федоров гарантували мобілізованим військовослужбовцям вибір підрозділу, в якому вони проходитимуть військову службу”, – зауважила нардепка.

Водночас Яцик додала, що готує звернення до Кабміну про необхідність внесення змін до постанови КМУ від 16.05.2024 р. № 564 щодо законодавчого врегулювання (а не ручного управління) питань направлення військовослужбовців для проходження військової служби виключно в ті частини, які видали їм відношення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.

На Донеччині у населених пунктах з активними бойовими діями перебувають 748 дітей, повідомив представник Донецької ОВА Дмитро Петлін.

23 жовтня російська армія атакувала артилерією та дронами Нікопольський район на Дніпровщині, внаслідок чого постраждали четверо людей.