Baykar підписала угоду про співпрацю з Україною

Джерело: пресслужба Baykar

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.

Глава МЗС Андрій Сибіга та народний депутат, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв представляли українську делегацію на церемонії підписання договору.

Наразі деталі угоди не розголошуються. Разом з тим, гендиректор компанії Baykar Халюк Байрактар передав міністру модель реактивного надзвукового БпЛА Kizilelma з українською символікою.

Україна продовжує оборонятися. Ми вдячні турецьким партнерам за солідарність та допомогу. Потребуємо додаткової підтримки з боку всіх наших партнерів для подолання російської агресії та відновлення всеосяжного, справедливого та тривалого миру, — наголосив Сибіга.

Зауважимо, на Форумі оборонних індустрій у Києві генеральний директор компанії Baykar Халюк Байрактар заявив, що будівництво заводу з виробництва безпілотників в Україні буде завершено за півтора року.

Раніше міністерка економіки України Юлія Свириденко повідомила, що турецький бізнес продовжує інвестувати в Україну навіть під час повномасштабної війни.

Також варто нагадати, що до Дня Незалежності України компанія Baykar Makina безоплатно передала українським розвідникам ударний БпЛА Bayraktar ТВ2. У розвідці наголосили, що це не вперше отримують подібні подарунки від компанії. Зокрема, 25 січня Baykar Makina також передала ГУР МО України два безпілотники Bayraktar TB2.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах  Північної Кореї в Берліні на тлі повідомлень про відправлення північнокорейських солдатів до Росії для їхнього перекидання в Україну.