Уночі РФ атакувала Україну чотирма ракетами та 50 БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на 24 жовтня російські війська атакували Україну десятками безпілотників та кількома ракетами.

Повітряна атака розпочалась з 21:00 23 жовтня. Загалом було випущено:

  • дві крилаті ракети Х-22 з літаків Ту-22М3 з акваторії Чорного моря
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59 з повітряного простору Брянської області (РФ)
  • 50 БпЛА серед яких ударні типу “шахед” та невстановленого типу з Орла, Курська (РФ) та ТО Криму

Станом на ранок збито 40 БпЛА, сім локаційно втрачено, два залетіли у повітряні простори Росії та Білорусі, один безпілотник досі у повітряному просторі України.

Щодо ракет, то вони не досягли своїх цілей.

Збивали безпілотники в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Бойова робота триває.

23 жовтня через атаки російських військ енергооб’єкти в шести областях України зазнали пошкоджень, що призвело до знеструмлення споживачів. Найбільше постраждали Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Сумська та Харківська області.

У Старокостянтинові на Хмельниччині через падіння уламків російського БПЛА виникли пожежі. З пошкодженого готелю та будинку довелось евакуювати 40 людей.

Участь північнокорейських військових у війні проти України на боці РФ може призвести фактично до Третьої світової війни.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав українським захисникам на фронті нову партію FPV-дронів, засобів РЕБ та іншої техніки на суму 46,5 мільйонів гривень.