На Донеччині затримано агента РФ, який допомагав окупантам прорватись до Мирнограда

Джерело: Служба безпеки України

У Донецькій області затримано російського агента, який допомагав ворожим військам прориватись до Мирнограда.

Затриманий – 25-річний місцевий мешканець, якого дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ. У поле зору ворожої спецслужби він потрапив, бо залишав проросійські коментарі у телеграм-каналах.

За вказівкою ворога, фігурант обходив місто та приховано фіксував локації українських воїнів, а саме їхні укріпрайони та вогневі позиції.

Отримані розвіддані він месенджером надсилав “зв’язковому” – зраднику, що воює у лавах росгвардії на східному фронті.

Окрім військових координат агент передавав геолокації енергооб’єктів, які забезпечують світлом Покровський район.

СБУ встановила місцезнаходження коригувальника і затримала його під час контрдиверсійних заходів. У нього вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

З 24 жовтня у застосунку “Армія+” запущено сервіс онлайн-навчання для українських військовослужбовців.

В столиці викрили працівників Голосіївського РТЦК та СП, які допомогли понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків ухилитись від мобілізації.

Європейський Союз розглядає можливість підвищення мит на додаткові сільськогосподарські та продовольчі товари, а також добрива з Росії та Білорусі.

Туреччина завдала авіаударів по ймовірних цілях курдських бойовиків у Сирії та Іраку після того, як звинуватила Робочу партію Курдистану (РПК) у теракті в Анкарі 23 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський не підпише законопроєкт про скасування сезонного переведення годинників на літній час, який Верховна Рада ухвалила влітку, повідомляє “ВВС Україна” з посиланням на власні джерела.