У Покровську зруйновано майже всю критичну інфраструктуру

Джерело: Покровська МВА у Telegram

У Покровську, що на Донеччині, станом на 24 жовтня зруйновано майже всю критичну інфраструктуру міста.

Згідно з офіційними даними, на сьогодні знищено близько 80% об’єктів, важливих для забезпечення життєдіяльності громади. За повідомленням місцевої влади, внаслідок постійних атак російських військ руйнується критично важлива інфраструктура.

За минулу добу під ударом опинився приватний сектор у північній частині міста. Було пошкоджено газову трубу, внаслідок чого 54 абоненти залишилися без газопостачання.

У місті залишається 12 тисяч мешканців, серед яких є кілька десятків дітей.

За оцінками аналітиків ISW, найближчими днями російські війська можуть окупувати Селидове у Донецькій області, однак це, вважають фахівці, завадить ворогу підтримувати наступ на Покровськ.

Покровський напрямок залишається одним з найгарячіших. 20 жовтня у Генштабі звітували, що на цій ділянці фронту ситуація складна, але контрольована Силами оборони.

Проте існують побоювання щодо окупації Покровська, бо це загрожує критично важливому видобутку коксівного вугілля, необхідного для виробництва сталі в країні. Станом на 16 жовтня російські війська наблизилися до стратегічного міста Покровськ на відстань приблизно 12 км.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Служба безпеки України затримала двох ймовірних корегувальників російської ФСБ у Харківській області. Однією із підозрюваних була 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується у Харківській області.

В Україні громадяни віком від 50 до 60 років, придатні до служби, підлягають мобілізації, і новин щодо їх звільнення від призову немає. Мобілізація здійснюється згідно з розпорядженнями, що регулюють призов осіб цієї вікової категорії, враховуючи інформацію про стан здоров’я.

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.