Порошенко передав на фронт нову партію допомоги на 46,5 млн грн

Джерело: пресслужба “Євросолідарності”

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав українським захисникам на фронті нову партію FPV-дронів, засобів РЕБ та іншої техніки на суму 46,5 мільйонів гривень.

Нова партія включає два екскаватори для фортифікаційних споруд, 1 600 FPV-дронів, 14 денних та нічних “Мавіків”, два прально-душових та командно-штабний комплекси, тентовану вантажівку DAF Layland, 250 дизельні пічки для обігріву бліндажів, 130 детекторів “Ванільний цукорок”, 17 комплексів РЕБ “Шатро”, 30 шин Roadhiker, зарядні станції, комп’ютери та іншу техніку. 

“Віддаємо все, що можемо. В умовах, коли виснажені волонтери, виснажені люди, ми не маємо права забути про солдат. Тримаймо стрій. Наближаємо перемогу”, – зазначив Порошенко.

  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко придбав для ЗСУ понад 3 тисячі FPV-дронів, а також “Мавіки” та засоби радіоелектронної боротьби. Найближчим часом цю техніку розподілять між бойовими бригадами та батальйонами.
  • Петро Порошенко спорядив військовим додатковий комплекс протидії засобам технічної розвідки “Ай-Петрі СВ”, зауваживши, що лише за день оператори комплексів посадили чотири ворожі розвідувальні БпЛА – Zala, два “Орлани” та Supercam.
  • Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

В Україні громадяни віком від 50 до 60 років, придатні до служби, підлягають мобілізації, і новин щодо їх звільнення від призову немає. Мобілізація здійснюється згідно з розпорядженнями, що регулюють призов осіб цієї вікової категорії, враховуючи інформацію про стан здоров’я.

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.

Головне управління розвідки попередило українців, що в містах готують проплачені мітинги-провокації.

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за вимагання хабаря у вигляді талонів на пальне.