Президенти Південної Кореї та Польщі засудили відправку військ КНДР до Росії

Джерело: Reuters

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.

Обидва лідери провели саміт і домовилися домагатися завершення нового контракту на експорт південнокорейських танків K-2 до Польщі до кінця року, сказав Юн на спільній пресконференції з Дудою.

“Ми погодилися, що відправка Північною Кореєю військ до Росії є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і Статуту ООН та є провокацією, яка виходить за межі Корейського півострова та Європи, щоб загрожувати глобальній безпеці”, – сказав Юн.

Він додав, що уряди Південної Кореї та Польщі будуть активно підтримувати укладання угоди до кінця року щодо південнокорейського Hyundai Rotem на постачання танків K-2 до Польщі, сказав Юн.

За словами Юна, Південна Корея та Польща створять новий форум для оборонного діалогу та тісно співпрацюватимуть у питаннях безпеки, які стосуються двох країн.

В Україні громадяни віком від 50 до 60 років, придатні до служби, підлягають мобілізації, і новин щодо їх звільнення від призову немає. Мобілізація здійснюється згідно з розпорядженнями, що регулюють призов осіб цієї вікової категорії, враховуючи інформацію про стан здоров’я.

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.

Головне управління розвідки попередило українців, що в містах готують проплачені мітинги-провокації.

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за вимагання хабаря у вигляді талонів на пальне.