У Києві викрили працівників РТЦК, які допомогли понад тисячі ухилянтів

Джерело: Офіс Генерального прокурора

В столиці викрили працівників Голосіївського РТЦК та СП, які допомогли понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків ухилитись від мобілізації.

За даними слідства, підозрювані організували схему, за якою отримували по 8,5 тис. доларів США від чоловіків, які підлягають мобілізації. За хабар вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів.

Фігурантів затримали під час одержання другої частини хабаря – 4 тис. доларів.

В ході слідства під час понад 40 одночасних обшуків вилучили понад 1,2 млн доларів США та 45 тис. євро готівкою, мобільні телефони, чорнові записи, печатки та кліше РТКЦ та СП, військові квитки та 11 автомобілів бізнес-класу вартістю понад 100 тис. доларів США кожен.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів, зокрема трьом службовцям Голосіївського РТЦК та СП, колишньому голові ВЛК та двом цивільним.

Перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій. Їх появу зафіксувала українська розвідка 23 жовтня 2024 року в Курській області.

Модель цифрової реформи військово-лікарських комісій (ВЛК) вже напрацьована і передана уряду, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

24 жовтня у Покровській громаді на Донеччині внаслідок обстрілів російської армії загинули три людини.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.

Служба безпеки України затримала двох ймовірних корегувальників російської ФСБ у Харківській області. Однією із підозрюваних була 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується у Харківській області.