Папа Римський закликав відмовитися від «божевільної гонитви» за грошима

Джерело: Reuters

Папа Римський Франциск закликав 1,4 мільярда католиків світу відмовитися від “божевільної гонитви” за грошима і натомість присвятити себе своїй вірі. Про це йдеться в новій енцикліці – найвищій формі папського вчення.

Четверта енцикліка Франциска за його 11-річне папство здебільшого утримується від політичних питань. Натомість в “Dilexit nos” (“Він полюбив нас”) Франциск заохочує віруючих зміцнювати своє релігійне життя. 

“У світі, де все купується і продається, відчуття власної цінності людей все більше залежить від того, що вони можуть накопичити за допомогою сили грошей. Любов Христа не має місця в цьому збоченому механізмі, але тільки ця любов може звільнити нас від божевільної гонитви, в якій більше немає місця для безоплатної любові”, – написав Понтифік.

142-сторінковий текст присвячено духовним темам, а не закликам до конкретних політичних дій.

  • Папа Римський оголосив, що 8 грудня проведе консисторію з нагоди введення в сан нових кардиналів. У переліку є також владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ. Микола Бичок – уродженець Тернополя, котрий нині проживає в Австралії.
  • Папа Римський Франциск висловив занепокоєння щодо рішення України заборонити діяльність російської церкви на своїй території. Під час зустрічі з вірянами Папа зазначив, що продовжує з болем спостерігати за подіями в Україні та РФ.
  • Під час загальної аудієнції в останню середу червня Папа Римський зустрівся з родичами незаконно засуджених у Росії військовополонених бійців бригади “Азов”.

Модель цифрової реформи військово-лікарських комісій (ВЛК) вже напрацьована і передана уряду, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Президент США Джо Байден заявив, що кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп є загрозою для демократії, і його потрібно політично ізолювати.

24 жовтня у Покровській громаді на Донеччині внаслідок обстрілів російської армії загинули три людини.

Американський режисер Майк Фленаґан, відомий кіноадаптацією горорів Стівена Кінга, створить серіал з 8 епізодів за романом “короля жахів” “Керрі”.

24 жовтня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача, на якій доручив членам засідання підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України.