У ЦРУ назвали слабкі сторони Росії та висловили віру в успіх українського контрнаступу

Джерело: Bloomberg

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що залишається оптимістом щодо того, що Україна зможе просунутися у контрнаступі проти Росії. До таких висновків він дійшов, перевіривши розвіддані.

За його словами, Росія страждає від значних “структурних недоліків”. Зокрема мовиться про низький моральний дух армійців, погане командування та “безлад” у політичному та військовому керівництвах.

“Це буде важке завдання, але ми зробимо все можливе, як розвідувальне агентство, щоб забезпечити таку підтримку та обмін розвідданими, які допоможуть українцям досягти прогресу”, – сказав Бернс.

Він сказав, що заколот лідера найманців ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина в червні “викрив деякі значні недоліки в системі, яку побудував Путін”.

Коментарі Бернса повторили зауваження сера Річарда Мура, глави Секретної розвідувальної служби Великої Британії, відомого в MI6. Мур сказав, що уряд Путіна був охоплений “продажністю, внутрішньою чварою та бездушною некомпетентністю”, і що наслідки заколоту Пригожина були “принизливими” для Путіна.

За словами Бернса, Путін, ймовірно, намагатиметься не створювати враження, що він надмірно реагує на заколот, і водночас намагатиметься вилучити все, що може бути цінним із мережі ПВК “Вагнер”. Водночас Бернс сказав, що Пригожин, швидше за все, колись зазнає відплати Путіна.

“Путін – головний апостол відплати. Якби я був Пригожиним, я б не звільнив свого дегустатора”, – сказав Бернс.

Бернс сказав, що заколот став “унікальною можливістю” для вербування ЦРУ в Росії.

Агентство нещодавно опублікувало свій перший відеодопис у Telegram, соціальній мережі та сайті обміну повідомленнями, розробленому та широко використовуваному в Росії, щоб росіяни знали, як зв’язатися з ним у “темній мережі”. Бернс сказав, що за тиждень після публікації відео переглянули 2,5 мільйона разів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.