ФСБ Росії завербували військову через пропозицію «близьких стосунків»

Джерело: СБУ

“Жінку завербували через Телеграм-канали, де на неї вийшов представник ФСБ, який видавав себе за “пересічного” громадянина і запропонував близькі стосунки. Перебуваючи на посаді радіотелеграфістки, вона використовувала своє службове становище, щоб збирати локації Сил оборони у Харкові та прилеглих територіях”, – розповіли в СБУ.

Також вона самостійно обходила місто, де приховано фіксувала розташування українських захисників.

Джерело: СБУ

Другий фігурант – прокремлівський блогер з Куп’янського району. Він адміністрував Телеграм-канал ФСБ, де публікував геолокації українських військ біля прифронтового районного центру. Чоловік закликав підписників поширювати інформацію про переміщення Сил оборони на Куп’янському напрямку.

Підозрювані під вартою без права внесення застави. Їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

24 жовтня Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду дійшла висновку, що Монголія не співпрацювала під час арешту і видачі Володимира Путіна всупереч положенням Римського статуту, чим завадила діяльності Суду.

Лідер РФ Володимир Путін не пам’ятає розмов з експрезидентом США Дональдом Трампом, під час яких нині кандидат від Республіканської партії нібито погрожував завдати удар по Москві у відповідь на вторгнення в Україну.

Глава Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив про можливий перегляд питання стосовно постачання Україні летального озброєння у відповідь на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю.

Практика засудження українських полонених в Росії стала цілком звичною за майже три роки повномасштабної війни….

У Міноборони встановили нові вимоги до контролю за якістю предметів речового забезпечення Збройних сил України за запитом військовослужбовців. Новий стандарт контролю якості речового забезпечення військових, який розробило Центральне управління контролю якості Міноборони, набув чинності цього місяця.