На Рівненщині звільнили керівників семи МСЕКів

Джерело: Рівненська ОВА

Наразі в Рівненській області тривають перевірки у медико-соціальних експертних комісіях. Сім керівників звільнили.

“На сьогодні замінені очільники семи МСЕКів Рівненської області. Наразі на їхнє місце призначені виконувачі обов’язків. Щодо решти медико-соціальних експертних комісій області, то там перевірка триває. Рішення щодо їхніх очільників будуть прийняті згодом”, – заявив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль.

До цього, 9 жовтня, у Рівному викрили схему ухилення від мобілізації через МСЕК. Правоохоронці повідомили про підозру трьом жінкам і вилучили 14,5 млн грн у різній валюті.

  • Центральну медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) буде ліквідовано до кінця тижня, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 жовтня 2024 року “Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів”. Зокрема мовиться про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.
  • 22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.
  • Цього року 64 посадовці МСЕК отримали підозри у злочинах, 9 осіб уже засуджено. За ініціативою СБУ скасовано 4106 висновків про інвалідність, виданих на основі фіктивних документів. Про це повідомив Голова СБУ Василь Малюк після засідання РНБО.
  • 22 жовтня Генпрокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади після корупційних скандалів зі МСЕК та прокурорами.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.