СБУ викрила 19 осіб, що намагалися зірвати мобілізацію. 14 з них – на Хмельниччині

Джерело: СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Фігуранти також проводили провокаційні прямі трансляції та розповсюджували фейки про українських військових, зокрема ТЦК.

На Хмельниччині викрито 14 осіб, які закликали ухилятися від мобілізації та публікували маршрути представників ТЦК і Нацполіції. Вони адміністрували численні групи у телеграмі та вайбері.

У Києві виявлено чотирьох мешканців міста, які в телеграм-чатах публікували геолокації мобільних блокпостів, використовуючи анонімні акаунти.

На Вінниччині судитимуть 30-річного ухилянта, який агітував в телеграм-каналі наслідувати його приклад.

Служба безпеки повідомила п’ятьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК України. Іншим фігурантам також планують висунути звинувачення.

Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.