Нова Зеландія запровадила нові санкції проти Росії та Білорусі

Джерело: сайт уряду Нової Зеландії.

Сьогодні, 21 липня, міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута оголосила про нові санкції проти 23 фізичних і юридичних осіб РФ і Білорусі на тлі збройної російської агресії проти України.

Нові санкції спрямовані проти російського військово-промислового комплексу, воєнізованих груп та осіб, причетних до незаконного транспортування та депортації українських дітей до Росії. Нові обмеження також охоплюють ще кілька білоруських фінансових установ у відповідь на ескалацію підтримки, яку Білорусь надає РФ для ведення війни проти України.

“Ці санкції стосуються 14 фізичних та юридичних осіб російського військово-промислового комплексу. Вони розробляють, виробляють або закуповують зброю, електронні компоненти та технології (такі як мікроелектроніка та напівпровідники), які Росія використовує для ведення агресивної війни проти України”, – заявила очільниця МЗС Нової Зеландії Наная Махута.

За її словами, троє росіян, на яких поширюються нові санкції, нещодавно брали участь у депортації українських дітей до РФ.

“Нова Зеландія продовжує підтримувати Україну та засуджує фізичних та юридичних осіб, які сприяють огидним діям Росії. Нова Зеландія засуджує ці огидні, ганебні та аморальні вчинки та закликає Росію негайно припинити безперервний насильницький напад на Україну, її народ та дітей”, – заявила Наная Махута.

Вона також додала, що шість білоруських організацій, які потрапили під санкції, включають білоруські банки, і це свідчить про те, що Нова Зеландія продовжує засуджувати дії Білорусі.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.