В Мінагрополітики заперечили повідомлення, що взимку картопля коштуватиме 50 грн/кг

Джерело: Укрінформ

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заперечив, що взимку вартість картоплі сягне 50 гривень за кілограм.

Посадовець виступив на брифінгу у Медіацентрі Україна. Він визнав, що цьогоріч врожай картоплі менший, аніж торік. Та навіть попри це її вартість не становитиме півсотні гривень, запевнив він.

“Наразі ціни на картоплю такі: 20 гривень за кілограм оптом та 30 гривень за кілограм у роздріб, які є сталими протягом двох тижнів. Ми вважаємо, що вони не будуть змінюватись. Підстав для ціни 50 гривень за кілограм немає. Теперішня ціна достатня, щоб покривати собівартість навіть в умовах зменшення врожайності, а також вона дозволяє імпортувати”, – сказав Висоцький.

За його словами, чинна ціна навряд чи зменшиться, і може зрости на 15% ближче до весни, коли у вартість будуть входити накладні витрати на зберігання.

Він додав, що цього року загальний урожай на 18% або на 4 000 000 тонн менший порівняно з 2023 роком. Неврожай посадовець пояснив засухою.

Відповів Висоцький і на звинувачення в надмірному імпорті. Він запевнив, що Україна купує незначні обсяги картоплі для того, щоб стабілізувати ціну на продукт.

  • На українському ринку продовжується зростання ціни на картоплю. Експерти прогнозують, що на внутрішній ринок ще в першій половині сезону надійдуть суттєві обсяги імпортної продукції.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

Будинок у Лос-Анджелесі, де помер Метью Перрі, продали.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах у США, його непередбачуваність може допомогти у боротьбі з РФ.

Ввечері 25 жовтня президент Володимир Зеленський раптово “повернув” українців у 2008 рік – до війни залишалось 6 років, долар був по 5 грн, а прем’єром – Юлія Тимошенко, яка першою в Україні здогадалась напряму роздавати гроші з державного бюджету заради електоральних бонусів. Щоправда, тоді економічна криза ще не встигла вдарити по Україні, а в Тимошенко наближались вибори, де її головним конкурентом був Віктор Янукович – тоді як в Зеленського російська армія наближається до Дніпра, на армію не вистачає 500 мільярдів гривень, через що влада підняла податки, а курс долара впевнено рухається до 42 грн.

В суботу, 26 жовтня, в Австралії три людини загинули після того, як два легкомоторних літаки зіткнулися в повітрі і впали в лісистій місцевості.