Китай намагався проникнути у телефони членів перевиборчої кампанії Трампа та Гарріс

Джерело: The Washington Post

Хакери китайського уряду намагались проникнути у телефони членів передвиборчої кампанії кандидатів на пост президента США Камали Гарріс та Дональда Трампа. Чи були ці спроби вдалими не повідомляється.

Зазначається, що хакери намагались отримати доступ до телефону Трампа та його кандидата у віцепрезиденти Джеймса Ді Венса та інших членів команди республіканців, а також членів команди Гарріс.

Джерело не повідомило, чи були спроби проникнути у телефони безпосередньо Гарріс та її кандидата у віцепрезиденти Тіма Волца, однак відомо, що були атаки на інших демократів, зокрема на персонал сенатора Чарльза Шумера.

ФБР повідомила штаб республіканців про атаку цього тижня. Зараз штаб Трампа очікує на інформацію, хто став міг стати ціллю китайців, однак низці старших членів штабу вже видали нові мобільні телефони.

Одне з джерел повідомило, що під атаку потрапили ще двоє членів родини Дональда Трампа.

Повідомляється, що цілями китайських хакерів були також деякі представники ЗМІ та інші відомі американці.

Атаки КНР зараз не спрямовані проти конкретного кандидата, а є двопартійними, повідомили два джерела додавши, що були також спроби атаки на комунікації президента США Джо Байдена.

Націлювання на кандидатів та лідерів з метою шпигунства є стандартною практикою світових держав відтак у США не вважають, що ця китайська атака була спробою вплинути на майбутні вибори президента.

Компанія Deep Blue Aerospace під час прямої трансляції продала два квитки на політ у космос на китайському ракетному кораблі, який планують запустити у 2027 році.

У Вашингтоні 11-річна дівчина прикидалась мертвою під час стрілянини у її домі, щоб вижити. Однак п’ятьох членів її сім’ї все ж вбили.

Згідно з перехопленими даними, російські солдати зневажливо відгукуються про прибулих північнокорейських військових, а деякі виказують вороже ставлення.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі публічно звернулась до міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі щодо ситуації на виборчих дільницях, адже не може з ним зв’язатися.

Американський актор та кінопродюсер Леонардо Ді Капріо підтримав віцепрезидентку США Камалу Гарріс на пост президента США.