Дві країни ЄС скептично налаштовані щодо плану обійти угорське вето на допомогу Україні

Джерело: Bloomberg

Франція та Німеччина висловлюють сумніви щодо пропозиції обійти вето Угорщини, яка блокує виділення понад 6 мільярдів євро допомоги для України.

Європейська служба зовнішніх справ запропонувала дозволити державам-членам ЄС робити добровільні внески до Європейського фонду миру, який використовується для фінансування військової техніки. Це дозволило б у майбутньому виділяти кошти на основі згоди вкладників, а не одностайної підтримки.

Але деякі країни-члени, зокрема Франція і Німеччина, висловили сумнів, бо це, на їх думку, може поставити під загрозу майбутнє Єврофонду як зовнішньополітичного інструменту. Наразі фонд покладається на обов’язкові внески і вимагає одностайності для виплати коштів.

У деяких країнах добровільні внески можуть вимагати схвалення національних парламентів, що додає ще один рівень складності.

За даними американського космічного агентства, астронавт NASA, який повернувся з Міжнародної космічної станції, був госпіталізований через невстановлене захворювання.

В Дніпрі завершено пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару по місту 25 жовтня.

Ісландія офіційно переходить на чотириденний робочий тиждень. Згідно з дослідженням, опублікованим у п’ятницю, економіка країни перевершує більшість європейських аналогів після скороченого робочого тижня.

Компанія Deep Blue Aerospace під час прямої трансляції продала два квитки на політ у космос на китайському ракетному кораблі, який планують запустити у 2027 році.

У Вашингтоні 11-річна дівчина прикидалась мертвою під час стрілянини у її домі, щоб вижити. Однак п’ятьох членів її сім’ї все ж вбили.