Глава Бундесбанку розлючений закликами Росії до глобальної співпраці

Джерело: Bloomberg

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що вимоги Росії в G20 про те, що країни повинні співпрацювати, є глузуванням, враховуючи вторгнення РФ в Україну.

“Ми не повинні забувати, з чого все почалося. Спад Німеччини почався навесні 2022 року. І ми всі знаємо причину, чому це сталося навесні 2022 року”, — сказав Нагель.

Він додав, що “божеволіє”, коли йому доводиться слухати російського колегу у форматі G20 і “він говорить мені, наскільки важливо мати міжнародну співпрацю”.

“Це дійсно неприйнятно. Ми знаємо, що у нас є структурні проблеми в Європі, тепер ми повинні знайти розумні способи — і розумні способи є — як подолати ці структурні проблеми”, — додав він.

  • Німеччина виділить Україні понад 7 млрд євро військової допомоги у 2024 році, повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц за результатами телефонної розмови із президентом США Джо Байденом.
  • Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги, який охоплює складові для систем ППО IRIS-T, броньовану техніку і різні дрони.

Протягом дня, 26 жовтня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 111 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, 26 жовтня, з початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 159. Українські захисники продовжують хоробро стримувати російських окупантів.

Військовий Ігор Клименко загинув після важкого поранення на фронті, про що повідомив його син Максим.

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що вимоги Росії в G20 про те, що країни повинні співпрацювати, є глузуванням, враховуючи вторгнення РФ в Україну.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який дозволить іноземцям служити в лавах ЗСУ на офіцерських посадах.