Підтримка Гарріс і Трампа зрівнялась у семи важливих шатах – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зрівнялися за рівнем підтримки у семи штатах, які можуть вплинути на результати голосування.

Згідно з опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, у семи штатах: Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія і Вісконсин – кандидати отримали по 49% підтримки серед потенційних виборців. Загальна статистична похибка опитування становить 1 відсотковий пункт.

Зазначається, що Трамп має перевагу в питанні економіки: близько 50% виборців кажуть, що більше довіряють йому, тоді як Гарріс віддають перевагу 45%.

Натомість Гарріс випереджає свого суперника за певними особистими рисами. У відповідях на запитання, кого з кандидатів найкраще можна схарактеризувати як психічно здорового, чесного та співчутливого, велика перевага за Гарріс. Виборці також були більш схильні називати Трампа небезпечним. Водночас більшість їх вважають його досвідченим, патріотичним і сильним лідером.

Загалом, як йдеться у виданні, підтримка Трампа протягом року не опускалася нижче 47% і не піднімалася вище за 49% серед зареєстрованих виборців у семи штатах, що вагаються.

Гарріс, своєю чергою, покращила позиції демократів серед молодих чорношкірих виборців та виборців, які рідко голосують. Вона також здобула перевагу серед жінок і завоювала прихильність “подвійних ненависників” – виборців, які негативно ставляться як до Джо Байдена, так і до Трампа. Зараз Гарріс випереджає Трампа серед виборців, які вагаються, на 22 відсоткових пункти.

В опитуванні Bloomberg News/Morning Consult взяли участь 5308 зареєстрованих виборців у семи штатах. Дослідження проводилося онлайн з 16 по 20 жовтня.

Якщо Україна продовжить дотримуватися своєї стратегії, експерти вважають, що Київ може програти війну вже у 2025 році. Цього результату ще можна уникнути, якщо український уряд і Захід вживуть невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності та військового потенціалу країни.

Редколегія однієї з провідних американських газет The Washington Post повідомила, що не буде оголошувати про підтримку когось із кандидатів на президентських виборах – ані цього року, ані в майбутньому.

Реформа медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) не призведе до змін у виплатах пенсій з інвалідності. За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, виплати за інвалідністю продовжуватимуть нараховувати без змін.

Сьогодні, 27 жовтня, відзначається День української писемності та мови.

Колишня перша леді Мішель Обама виступила на підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс у передвиборчій кампанії. Вона зосередила увагу на загрозах, які, на її думку, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп несе для здоров’я жінок.