За тиждень росіяни запустили понад 1100 КАБів, більше як 560 дронів та понад 20 ракет

Джерело: Володимир Зеленський/Фейсбук

27 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що лише протягом цього тижня російські війска застосували проти України понад 1100 керованих авіаційних бомб та більш як 560 дронів.

Глава держави зазначив, що РФ продовжує свій терор проти українського народу, завдаючи щоденних ударів по містах та селах України.

Понад 1100 керованих авіаційних бомб, більше 560 ударних дронів та близько 20 ракет різного типу застосували окупанти за цей тиждень проти нашої держави, – мовиться у повідомленні.

Він також висловив вдячність усім, хто щодня працює для захисту українців, надаючи допомогу та забезпечуючи безпеку акцентувавши, що Україна активно співпрацює з міжнародними партнерами для зміцнення обороноздатності та запобігання російському терору.

Додамо, раніше стало відомо, що російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи), і тепер вони летять на більшу відстань.

Під час засідання 10-ї наради Сторін Водної конвенції українська делегація звернула увагу на екологічні наслідки дій Росії, включно з катастрофою на Каховській ГЕС. Делегати закликали до об’єднання зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини проти довкілля. Представник України презентував Національний план співпраці з транскордонного моніторингу вод. 

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.

У Генеральному штабі поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 27 жовтня. З початку доби на фронті відбулося вже 142 бойових зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Разом з тим, ворог також активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках. 

Мешканця Умані засудили до трьох років позбавлення волі за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. 

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення першої інстанції, а апеляційні скарги фірм російського бізнесмена Алішера Усманова без задоволення.