Безпілотники вдруге за місяць атакували спиртзавод у Воронезькій області — росЗМІ

Джерело: губернатор області Олександр Гусєв

Ввечері неділі, 27 жовтня, внаслідок атаки БПЛА спалахнула пожежа на заводі Етанол-Спирт у Новохоперському районі Воронезької області.

Як стверджує Гусєв, місцевими силами ППО нібито було збито 10 БПЛА. Один зі збитих дронів, за його словами, спричинив загоряння на одному з промислових об’єктів.

“За попередніми даними, пожежа зачепила будівлю і одну ємність. Також на цей момент попередньо відомо про пошкодження двох житлових будинків і однієї госпбудівлі”, — написав він.

Зазначається, що внаслідок атаки постраждала одна людина.

За даними Astra, минулого разу Етанол-спирт у селі Красне атакували у ніч на 22 жовтня одночасно з ще трьома спиртзаводами в Тульській і Тамбовській областях.

Сили оборони продовжують будувати другу і третю лінії оборони навколо Запорізької області, заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, першу лінію укріплень військові завершили в середині літа, а нині розпочато роботи зі зміцнення інших рубежів оборони.

28 жовтня в Полтавській і Сумській областях були введені графіки аварійних відключень електроенергії.

Увечері 27 жовтня та в ніч на 28 жовтня російські сили завдали ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах Харкова, а також обстріляли місто Чугуїв із системи залпового вогню “Торнадо-С”. Внаслідок атак 21 людина зазнала поранення, серед них — п’ятеро дітей.

Більшість цивільних заручників, яких утримує країна-агресор, для російської сторони є безпосередньо “злочинцями”. Тож з великою…

Триває 978-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 690 тисяч осіб.