Переважна частина України буде сухою, але очікуються і дощі: прогноз погоди на 29 жовтня

Джерело: Наталка Діденко у Telegram

29 жовтня в Україні очікується здебільшого суха погода, але лише в західних областях можливі дощі. На більшій частині території можливі тумани, які можуть спричинити погіршення видимості для водіїв і вплинути на якість повітря.

Температура повітря залишатиметься комфортною. Вдень у вівторок прогнозують +10…+16 °C, у Волинській, Рівненській, Чернігівській та Сумській областях місцями +9…+11 °C.

У Києві 29 жовтня опадів не передбачається. Температура вночі становитиме +6…+8 °C, вдень – +11…+13 °C.

Зниження температури очікується з 2-3 листопада, коли в Україні похолодає. Мешканцям рекомендують підготувати теплий одяг на найближчі вихідні.

Крім того, сьогодні й завтра можливі магнітні бурі.

28 жовтня глава Швейцарії Віола Амгерд заявила про необхідність перегляду заборони на реекспорт швейцарської зброї для передачі Україні. 

Росія виплатила Північній Кореї близько 5,5 мільярда доларів за постачання озброєння, що може значно збільшити доходи КНДР. Фонд, який дослідив звіти, зазначає, що навіть за мінімальними оцінками вартість військових постачань із КНДР до Росії сягає понад 1,7 мільярда доларів.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомили про підозру члену військово-лікарської комісії в одному з районних ТЦК та СП за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. За хабар лікар мав сприяти у встановленні діагнозу для відстрочки від служби. 

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив поправки до проєкту “Про державний бюджет України на 2025 рік”, якими пропонували скасувати збільшення видатків на виплату заробітних плат працівникам прокуратури на 3 мільярди гривень, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп Ярослав Железняк.

75-річна британка Дорін Адамс стала першою пацієнткою, якій видалили пухлину мозку через розріз брови. Цю нову малоінвазивну методику застосували хірурги Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS).