У Львові Bolt та Uklon працюватимуть в комендантську годину

Джерело: Львівська ОВА у Facebook

У Львові до кінця тижня планують запустити пілотний проєкт для легального замовлення таксі через сервіси Bolt та Uklon під час комендантської години. Про це повідомив керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень.

Для роботи в нічний час водіям цих сервісів потрібно буде мати перепустку, яку можна оформити в комендатурі, а також мати при собі військово-облікові документи. Від пасажирів таксі перепустка не вимагатиметься, якщо вони пересуватимуться містом за крайньою потребою.

Комендантська година у Львові діє з 00:00 до 05:00, і після узгодження всіх деталей з комендатурою проєкт буде введено в дію до кінця тижня.

Сполучені Штати не встановлюватимуть нових обмежень на використання американської зброї Україною, якщо Північна Корея вступить у війну, заявив Пентагон.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив пропозицію щодо зарахування військового збору до спеціального фонду, кошти якого мали б скеровувати виключно на сектор безпеки та оборони. У 2025 році ці надходження спрямовуватимуться до загального бюджету, що зокрема передбачає фінансування підвищення зарплати прокурорам, пояснила членкиня комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепка Ніна Южаніна.

28 жовтня глава Швейцарії Віола Амгерд заявила про необхідність перегляду заборони на реекспорт швейцарської зброї для передачі Україні. 

Росія виплатила Північній Кореї близько 5,5 мільярда доларів за постачання озброєння, що може значно збільшити доходи КНДР. Фонд, який дослідив звіти, зазначає, що навіть за мінімальними оцінками вартість військових постачань із КНДР до Росії сягає понад 1,7 мільярда доларів.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомили про підозру члену військово-лікарської комісії в одному з районних ТЦК та СП за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. За хабар лікар мав сприяти у встановленні діагнозу для відстрочки від служби.