Ворог вдарив КАБами по центру Харкова

Джерело: Ігор Терехов/Телеграм

Ввечері 28 жовтня російські війська вкотре обстріляли Харків. Очільник міста Ігор Терехов повідомив про удари КАБами пожежу та задимлення на місці ворожого прильоту.

Мер попередив містян про можливі повторні пуски.

Попередньо, під ударом був самий центр Харкова. Натмісці прильоту пожежа та задимлення, – зазначив Терехов.

Наразі інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Голова ОВА Олег Синєгубов зауважив про відсутність інформації щодо постраждалих.

За попередніми даними, окупанти вдарили по центральній частині міста Харків. На цю хвилину без постраждалих, – повідомив він.

Оновлено. 21:37

Синєгубов повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу центральної частини міста пошкоджена будівля медичного закладу та адміністративні установи.

На цю хвилину відомо про шість постраждалих. Огляд місця влучання триває, інформація оновлюється.

Додамо, увечері 27 жовтня та в ніч на 28 жовтня російські сили завдали ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах Харкова, а також обстріляли місто Чугуїв із системи залпового вогню “Торнадо-С”. Внаслідок атак 21 людина зазнала поранення, серед них — п’ятеро дітей.

Колишня очільниця Литви Даля Грибаускайте заявила, що російська загроза нависатиме над Європою, доки при владі перебуває глава РФ Володимир Путін. Однак ситуація може ще більше ускладнитися, якщо президентом США стане Дональд Трамп — у цьому випадку у Заходу не залишить часу на дискусії, і діяти у сфері оборони доведеться негайно.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов оприлюднив наслідки російського обстрілу адмінбудівлі у центральній частині Харкова.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 28 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Пізно ввечері 28 жовтня російські військові вдарили балістичною ракетою по Кривому Розі. Про наслідки повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Прем’єри Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції та Президент України зобов’язались продовжувати всебічну підтримку, спрямовану на безпеку та євроатлантичну інтеграцію України.