Найманці ПВК «Вагнер» продовжують прибувати до Білорусі – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Білоруське підпілля продовжує відстежувати рух депортованих терористів з приватної військової компанії “Вагнер” на території сусідньої країни.

Відтак, наразі терористи перебувають у населених пунктах Цель і Сосновий (по 50 осіб).Також бойовики розгорнули наметове містечко в районі Цель – до 5 600 осіб, Доманівський полігон – 300 осіб.

В інших полігонах(Осиповичський, Гожський і Брестський) працюють до 30 інструкторів з ПВК №Вагнер№, які навчають білоруських армійців.

Раніше повідомлялося, що війська Білорусі проведуть спільні навчання з найманцями російської ПВК “Вагнер”. Вони відбудуться поблизу білорусько-польського кордону.

За інформацією Міноборони Білорусі, протягом тижня підрозділи сил спеціальних операцій спільно з представниками роти відпрацьовуватимуть навчально-бойові завдання на Брестському полігоні.

Водночас коли саме відбудуться навчання, у міністерстві не повідомили.

Ще на початку липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив ПВК “Вагнер” до Білорусі, щоб допомогти у навчанні військових його країни.

Напередодні з’явилося відео, на якому видно, як керівник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин вітає своїх бійців у Білорусі, що стало його першою публічною появою після того, як він очолив збройне повстання в Росії минулого місяця.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.