ООН спільно з МВС проведуть дослідження щодо впливу війни на стан з організованою злочинністю в Україні

Джерело: Міністерство внутрішніх справ України.

Під час зустрічі керівництва МВС України з представниками Управління ООН з наркотиків і злочинності була досягнута домовленість щодо співпраці у питанні проведення дослідження впливу війни на стан з організованою злочинністю в Україні.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко висловила сподівання, що це дослідження не лише дасть зріз поточної ситуації в Україні, а й дасть змогу сформувати конкретні рекомендації для підрозділів системи МВС.

У відомстві зазначили, що з 1 липня на території Києва запрацював Центр стратегічного аналізу та прогнозування МВС та єдина гаряча лінія – 112.

За даними заступника міністра внутрішніх справ України Леоніда Тимченка, з моменту запуску  інформаційної системи “Воєнний злочинець” до її бази даних внесено понад 230 тисяч громадян РФ та колаборантів, які перейшли на сторону ворога. Ці дані доступні партнерам з ЄС та США.

Своєю чергою, очільниця регіонального програмного офісу управління наркотиків та злочинності ООН Харшет Вірк подякувала МВС за співпрацю в цьому питанні. Вона запевнила про свою підтримку проєктів МВС, особливо щодо протидії обігу зброї, наркотиків та торгівлі людьми.

Також під час зустрічі учасники домовились про експертну допомогу в адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.