Китайські інженери розробляють одну з найглибших свердловин у світі в пошуках природних ресурсів

Джерело: CNN

У четвер, 20 липня, китайські інженери розпочали буріння нової свердловини, яка буде глибоко проникати в земну кору, оскільки країна активізує пошук природних ресурсів.

За даними державного інформаційного агентства Xinhua, діра зрештою досягне 10 520 метрів у землі в басейні Сичуань на південному заході Китаю. Регіон є основним районом для видобутку газу і інженери очікують знайти там його запаси.

Нещодавно Китай почав буріння ще однієї надглибокої свердловини, яка планується простягнутися ще глибше в Землі, 11 100 метрів.

Якщо їх розробку завершать, вони стануть одними з найглибших свердловин, створених людиною, у світі. 

Глибоке буріння дозволяє вченим дізнатися більше про те, як утворилася Земля, а кора нагадує геологічну хронологію формування світу.

Але є також сильні комерційні стимули – використання потенційно прибуткових запасів енергії, захованих глибоко під землею.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.