Російську тенісистку не впустили до Польщі

Джерело: Reuters

В суботу, 22 липня, міністерство внутрішніх справ та управління Польщі заблокувало в’їзд до країни російській тенісистці Вірі Звонарьовій з міркувань державної та громадської безпеки.

“Прикордонна служба не впустила російську тенісистку до Польщі. Віра Звонарьова за візою Франції намагалася потрапити в нашу країну рейсом Белград – Варшава”, – йдеться в повідомленні відомства.

Звонарьова є в списку небажаних осіб, додали в міністерстві.

“Після прильоту з Сербії тенісистка залишилася в транзитній зоні варшавського аеропорту імені Шопена і сьогодні після 12:00 вилетіла до Подгориці”.

Жіноча тенісна асоціація (WTA) у суботу заявила, що знає про ситуацію.

“Безпека та добробут всіх гравців є головним пріоритетом WTA. Віра виїхала з Польщі і ми будемо далі розглядати це питання” — йдеться в заяві WTA.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.