Нічна атака на Одесу: кількість поранених зросла до 22

Джерело: пресслужба Національної поліції

Унаслідок нічної ракетної атаки на Одесу загинула одна людина, ще 22 цивільних дістали поранення, серед них – чотири дитини.

“У ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Унаслідок ворожого обстрілу міста Одеса загинула 1 людина та 22 – поранено, з них – 4 дитини”, – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, внаслідок ракетної атаки пошкоджень та руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі громадян. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна.

Фото: Нацполіція

Пошкоджень зазнала й одна з релігійних споруд у центрі Одеси, де спалахнула пожежа.

Працівники поліції спільно з представниками інших служб працюють на місцях подій.

Фото: Нацполіція

“Правоохоронці фіксують наслідки ворожої атаки, забезпечують охорону територій та пошкоджених будівель, забезпечують правопорядок, допомагають рятувальникам у ліквідації наслідків чергового злочину РФ та надають необхідну допомогу постраждалим громадянам”, – запевнили у відомстві.

Як повідомляли Букви, під час атаки окупанти застосували “Калібри”, “Онікси”, Х-22 та Іскандер-К, а також балістичні Іскандер-М.

Відомо, що внаслідок ракетної атаки зруйновано Спасо-Преображенський собор, який знаходиться в історичному центрі Одеси і перебуває під захистом ЮНЕСКО. Також серед пошкоджених внаслідок ворожої атаки обʼєктів – Будинок вчених та розташовані поруч будинки.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.