Кулеба обговорить продовольчу безпеку з африканськими лідерами

Джерело: Дмитро Кулеба/Twitter

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Екваторіальної Гвінеї в межах свого третього африканського туру. Зі своїм колегою Сімеоном Ангуе вони провели переговори стосовно двосторонніх проєктів у галузі торгівлі, охорони здоров’я та освіти.

Сторони також зосередили увагу на продовольчій безпеці в Африці. Глава МЗС наголосив, що Україна віддана зміцненню зв’язків з Африканським союзом.

17 липня Росія вийшла з критично важливої ​​угоди щодо безпечного проходження експорту українського зерна.

Експерти та світові лідери попереджають, що вихід Росії з чорноморської зернової угоди може поставити під загрозу джерела продовольства для багатьох країн світу.

Візит Кулеби до Екваторіальної Гвінеї стане першим в історії дипломатичних відносин двох країн, зазначили у повідомленні МЗС України.

Очікується, що Кулеба “проведе переговори з керівництвом країни відносно розвитку двосторонніх відносин, збільшення обсягів торгівлі, забезпечення продовольчої безпеки в Африці та підтримки “Формули миру” президента Володимира Зеленського”.

Згідно з даними ООН, зрив зернової угоди загрожує підвищенням цін на продовольство для споживачів у всьому світі та призведе до голоду мільйонів осіб.

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, до війни Україна була п’ятим за величиною експортером пшениці у світі, на неї припадало 10% експорту.

Україна входить до трійки найбільших світових експортерів ячменю, кукурудзи та ріпакової олії, повідомляє Gro Intelligence. За даними ООН, країна також є найбільшим експортером соняшникової олії, на яку припадає 46% світового експорту.

Раніше Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що РФ використовує голод як зброю.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.