Журналіст AFP отримав поранення внаслідок атаки російського дрона під Бахмутом

Джерело: AFP

24 липня відеожурналіст AFP отримав поранення внаслідок атаки російського безпілотника під час репортажів про українську артилерійську позицію поблизу Бахмута.

Громадянин США Ділан Коллінз, який перебував у відрядженні в Україні, отримав численні осколкові поранення під час обстрілу російськими військами. Журналіста евакуювали до найближчої лікарні, нині його життю нічого не загрожує. Коллінз перебуває у свідомості та розмовляє зі своїми колегами.

Ділан Коллінз працює на AFP з 2018 року. Він виконував регулярні завдання в Україні з початку повномасштабного російського вторгнення та прибув до Києва у перші дні штурму. Журналіст має великий досвід роботи в зонах конфліктів на Близькому Сході. Він також висвітлював війну в Нагірному Карабасі 2020 року для AFP.

В агентстві нагадали, що відеожурналіст AFP Арман Солдін загинув у віці 32 років під час російського обстрілу поблизу Бахмута 9 травня.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.