На півдні Туреччини стався землетрус магнітудою 5,5 бала

Джерело: Daily Sabah.

Сьогодні, 25 липня, на півдні Туреччини, у провінції Адана стався землетрус магнітудою 5,5 бала.

За даними Управління з ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій (AFAD), епіцентр підземних поштовхів був у районі міста Козан. Землетрус стався на глибині 11,27 км.

Підземні поштовхи, що відчувалися місцевими мешканцями в центрі міста і прилеглих районах, викликали паніку серед жителів, які вибігли на вулиці.

За попередніми даними, вагомих руйнувань і жертв не зафіксовано.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, після підземних поштовхів магнітудою 5,5 бала сталися три незначні афтершоки. Землетрус відчувався також у сусідніх провінціях Діярбакир, Ґазіантеп, Османіє і Мерсін.

Землетрус в Адані стався через п’ять з половиною місяців після двох руйнівних землетрусів, які вразили значну частину південно-східного регіону країни й призвели до загибелі щонайменше 50 тисяч осіб.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.