Під дитячим ліжком ховав зброю для вчинення терактів на Запоріжжі: СБУ затримала російського агента

Джерело: пресслужба СБУ в Telegram

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного агента ФСБ РФ, який готував теракти проти ЗСУ на Запоріжжі 9 травня цього року.

Раніше співробітники СБУ затримали двох організаторів російської агентури під час спецоперації у прифронтових районах південного регіону.

Зараз їхнього спільника, що ховав зброю та боєприпаси під ліжком своєї 6-річної доньки, затримано в обласному центрі. У нього вилучено автомат Калашникова зі спорядженими магазинами, бойові гранати і значну кількість набоїв до стрілецького озброєння.

Зловмисники планували теракти в місті і на передовій, спрямовані проти представників командування ЗСУ і спецпризначенців СБУ.

Слідство встановило, що третім учасником агентурної мережі ФСБ став житель Запоріжжя, який не приховував своїх прокремлівських поглядів.

Під керівництвом російських спецслужб він обладнав тайник у своєму будинку, де зберігав незареєстровану вогнепальну зброю та інші засоби ураження.

Під час обшуку в його домі виявили:

  • 3 бойові гранати Ф-1 і РГД-5;
  • понад 800 набоїв до стрілецької зброї;
  • 2 димові гранати РГД-55МЧ.

Зараз йому пред’явлено підозру та розглядається питання щодо додаткової кваліфікації його дій. Розслідування продовжується з метою встановлення всіх обставин злочину, а також джерел постачання зброї фігурантам.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.