Завдяки українським дипломатам у Туреччині скасували концерт Ані Лорак

Джерело: консул України в Анталії Олександр Воронін у Facebook.

Завдяки спільним зусиллям українських дипломатів та української громади у Туреччині скасували концерт співачки Ані Лорак, яка після повномасштабного вторгнення Росії в Україну продовжила працювати на території країни-агресорки.

“Скоординувавши спільні зусилля  Посольства України у Турецькій Республіці, Консульства України в Анталії та української громади, вдалося домогтися скасування проведення концерту Ані Лорак (Кароліни Куєк) у концертному залі The Cosmos Theatre”, – повідомив Олександр Воронін.

За його словами, це рішення ухвалила Рада директорів холдингу Kilit Hospatality Group, до якого входить мережа готелів Nirvana та концертний зал The Cosmos, “після всебічного вивчення ситуації з концертом Ані Лорак, ролі особистості артистки у повномасштабній війні РФ проти України та можливих репутаційних наслідків проведення такого концерту з урахуванням суспільного резонансу з боку української спільноти”.

Відтак, продаж квитків зупинено, а тим, хто їх вже придбав, повернуть кошти.

Олександр Воронін зазначив, що власники холдингу Kilit Hospatality Group з розумінням ставляться до ситуації в Україні та надають підтримку українській стороні після повномасштабного вторгнення РФ.

Зокрема, у межах проєкту “Дитинство без війни” з евакуації дітей дітей-сиріт Дніпропетровської області, на початковому етапі його реалізації у березні-квітні 2022 року понад 200 дітей було розміщено в одному з готелів мережі та майже три місяці безоплатно перебували й харчувались там.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.