Мінприроди РФ організовує вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Міністерство природи Росії організовує вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України на територію країни-агресорки.

Зокрема, міністерство природи РФ вже організувало під приводом “відпочинку” вивезення 77 дітей із тимчасово захоплених територій Запорізької області у Ставрополі.

Крім Мінприроди, за вивезення дітей відповідає окупаційна адміністрація та “педагоги” Ставропольського державного педагогічного інституту, які проводять “освітні заходи” для українських дітей, а саме поширюють серед них російську пропаганду.

“Зауважимо, на ТОТ “відпочинок” дітей організовують для промивки мізків й під приводом оздоровлення. Багато з таких дітей вже не повертають в Україну, адже вивозять їх часто без дозволу батьків, або дозвіл отримується шляхом тиску. Надалі дітей віддають або батькам, якщо ті поїдуть їх забирати особисто, або ж “опікунам”, – пояснили у ЦНС.

Відтак зауважили, що Росія з листопада 2022 року заблокувала виїзд мешканців тимчасово окупованих територій до вільної України. Тобто, якби мовилося про “евакуацію”, то вистачило б “зеленого коридору” й працюючого КПП.

Проте через величезний потік мешканців, які втікали від окупантів, людей тепер утримують в регіоні як заручників. Їм пропонують єдиний варіант виїзду – до РФ з метою подальшої асиміляції. Саме так ворог проводить політику геноциду в регіоні.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…