В Україні створять шість реабілітаційних центрів для військових

Джерело: Military Media Center

В Україні мають намір створити шість реабілітаційних центрів для військовослужбовців, один — з метою реінтеграції осіб, котрих звільнили з російського полону, решту — для надання допомоги військовослужбовцям та їхнім сім’ям.

Начальник відділу охорони здоров’я Департаменту гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України полковник медичної служби Володимир Фурдик повідомив, що у межах співпраці між Міністерством оборони та Міністерством соціальної політики укладено Меморандум щодо створення мережі реабілітаційних центрів.

Ми зараз опрацьовуємо наказ спільно з Міністерством соціальної політики щодо розвитку мережі реабілітаційних центрів. Водночас ми розробили пілотний варіант роботи з декомпресії для військовослужбовців та членів їхніх сімей, – зазначив Фурдик.

У межах програми ментального здоров’я, ініційованої Оленою Зеленською, минулого тижня відбулася зустріч Координаційної ради з цього питання, де було обговорено створення шести центрів, один — з реінтеграції осіб, звільнених з полону, і п’ять центрів — безпосередньо щодо надання соціальної підтримки і психологічної допомоги військовослужбовцям та їхнім родинам.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.