Google розробляє інструмент на основі ШІ, здатний писати новини

Джерело: New York Times

Компанія Google тестує інструмент під робочою назвою Genesis, який використовуватиме штучний інтелект для написання новин.

Як пояснили у виданні, продукт позиціонує себе як помічник для журналістів. Його вже представлено керівникам видань The New York Times, The Washington Post і News Corp, які належать The Wall Street Journal.

Зазначається, що інструмент, відомий наразі під робочою назвою Genesis, здатний отримувати інформацію – наприклад, деталі поточних подій – і генерувати новинний контент.

“Google вважає, що він може служити так званим особистим помічником для журналістів, автоматизуючи одні завдання для звільнення часу для інших. Також компанія вважає це відповідальною технологією, яка може допомогти керувати індустрією видавництва подалі від пасток генеративного штучного інтелекту”, – йдеться в повідомленні.

При цьому деякі керівники, присутні на презентації Google, описали програму як “тривожну”, попросивши не називати їхню особу під час обговорення конфіденційного питання.

  • Власник британського таблоїда Daily Mail має намір подати до суду на Google через те, що компанія “без дозволу використала сотні тисяч онлайн-новин для навчання штучного інтелекту чат-бота Bard”.
  • Компанії штучного інтелекту, зокрема OpenAI, Alphabet і Meta Platforms добровільно взяли на себе зобов’язання перед Білим домом запровадити такі заходи, як позначення водяних знаків на створеному штучним інтелектом контенті, щоб допомогти зробити цю технологію безпечнішою.
  • Компанія Google черговий раз оновила політику конфіденційності своїх сервісів. Відтепер вона може застосовувати загальнодоступну інформацію з метою навчання моделей штучного інтелекту, в тому числі чат-бота Bard.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.