Сьогодні відбудеться засідання нової Ради Україна-НАТО, щоб обговорити безпеку експорту українського зерна

Джерело: Bloomberg News

Президент Володимир Зеленський заявив, що нова Рада Україна-НАТО збереться в середу, 26 липня, щоб обговорити безпеку чорноморських портів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликав засідання нової Ради Україна-НАТО на прохання президента України.

За словами Зеленського, на засіданні обговорять подолання кризової ситуації в Чорному морі та забезпечення роботи “зернового коридору”.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.