В Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах – Галущенко

Джерело: Міністерство енергетики України.

Під час зустрічі з амбасадоркою США в Україні Бріджит Брінк очільник Міненерго Герман Галущенко повідомив, що в Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах.

А також здійснюються заходи для посилення фізичного захисту енергетичної інфраструктури та децентралізації генерації.

Міністр акцентував, що до робіт залучено максимальну кількість фахівців, аби якнайшвидше відновити пошкоджені об’єкти, зокрема системи передачі, та захистити від майбутніх ворожих атак.

Водночас очільник Міненерго наголосив, що найнадійнішим захистом для енергетичної інфраструктури є системи протиповітряної оборони.

Під час зустрічі сторони обговорили напрямки співпраці для надання допомоги українському енергосектору у процесі відбудови та посилення стійкості енергосистеми.

Особливу увагу на зустрічі приділили підготовці до наступного опалювального сезону, який може бути досить складним з огляду на ймовірне продовження російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Окремо на зустрічі обговорювалися питання забезпечення ядерної і радіаційної безпеки на окупованій росіянами Запорізькій АЕС, а також співпраця на міжнародному рівні для посилення тиску на РФ у ядерній галузі.

Крім того, Герман Галущенко подякував США за допомогу енергетичному сектору України, а також ознайомив Бріджит Брінк з поточними потребами енергетичних кампаній.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.