США шукають потенційних шпигунів у російській владі – The Hill

Джерело: The Hill

США разом зі своїми союзниками намагаються використати “слабкі місця” у владі президента Росії Володимира Путіна, вербуючи російських високопосадовців для шпигунства на користь Заходу.

Як пояснили у виданні, ці зусилля набувають нової актуальності після нетривалого збройного заколоту ПВК “Вагнер”, очолюваного Євгеном Пригожиним.

Директор ЦРУ Вільям Бернс у своєму зверненні до потенційних шпигунів серед російських еліт наголосив, що розкол надав “можливість, яка буває раз на покоління, щоб використати тріщини у вищих ешелонах Москви”.

“Я думаю, що Путіну вже трохи неспокійно і він озирається через плече”, – прокоментував Бернс.

Зазначено, що пропозиція глави ЦРУ прозвучала невдовзі після заклику директора британської служби зовнішньої розвідки МІ6, який звернувся до невдоволених війною в Україні росіян з проханням “поділитися своїми секретами із західними спецслужбами”

“Сьогодні є багато росіян, які мовчать, але нажахані, дивлячись на те, як їхня армія руйнує українські міста, виганяє невинні сім’ї з їхніх домівок і викрадає тисячі дітей. Я запрошую їх зробити те, що інші вже зробили за останні 18 місяців, і об’єднати зусилля з нами. Наші двері завжди відкриті”, – зауважив Мур.

Ці публічні заяви ґрунтуються на попередніх зусиллях розвідувальних служб, зокрема ЦРУ і ФБР, які також неодноразово намагалися звернутися до росіян, незадоволених путінським режимом.

Як повідомляється, мета полягає в тому, щоб вийти на російських посадовців, які служать у критично важливих сферах, таких як армія, розвідувальні служби, розробка технологій або на ділових партнерів, які пов’язані з цими галузями.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.