ЄС заборонив експорт військової техніки до Білорусі

Джерело: SkyNews

Європейський Союз заборонив експорт військової техніки та авіаційних частин до Білорусі через розширення програми санкцій проти російських союзників.

Авіаційні двигуни та те, що описується як “товари подвійного призначення для поля бою та авіації”, входять до переліку заборонених товарів.

Головування в ЄС наразі займає Іспанія.

Іспанська делегація ЄС назвала санкції відповіддю на “ситуацію в Білорусі та причетність РБ до російської агресії проти України”.

Рішення набуде чинності лише з 28 липня, якщо жодна з 27 держав-членів не матиме заперечень.

Зауважується, що запровадження санкцій вимагає схвалення всіх 27 країн, чого не вистачає для ширшого пакету обмежень, спрямованих на білоруську промисловість.

Нагадаємо, 26 липня посли Європейського Союзу погодили запровадження нових санкцій проти Білорусі через її причетність до повномасштабної війни Росії проти України.

Раніше журналіст Рікард Джозвяк інформував, що санкції загалом стосуються авіації та товарів подвійного призначення.

Ввечері 22 жовтня російські війська вдарили по Харкову. За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Холодногірському та Салтівському районах Харкова.

Найкасовіший за всю історію фільм студій Marvel та Disney з рейтингом R “Дедпул і Росомаха” у національному прокаті в США заробив $636,3 млн.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.