В ОК «Південь» повідомили про підготовку Росії до блокади Чорного моря

Джерело: коментар Наталії Гуменюк в етері телемарафону

Речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк повідомила про ознаки підготовки Росії до блокади Чорного моря.

За її словами, першою ознакою ймовірною майбутньої блокади є демонстративні навчання росіян за сценарієм ймовірної атаки на цивільне судно.

Як зауважила Гуменюк, таким чином окупанти намагались перевірити, як розвиватимуться події, який простір займе операція та який резонанс отримає.

“Тобто вони вже, очевидно, приміряються до тих провокацій, які спланували. Те, що вони готують корабельне угруповання і воно в розширеному форматі майже протягом тижня представлено у відкритому морі, — це теж говорить про підготовку”, — пояснила Гуменюк.

Вона додала, що розгортання корабельного угруповання у Чорному морі також є свідченням майбутнього задіяння цих кораблів у провокаціях.

Речниця ОК “Південь” додала, що росіяни ще не розгорнули все, що мають у своєму арсеналі, проте вже вивели досить велику кількість кораблів.

“Протягом цього тижня ми не спостерігали менше, ніж 14 кораблів в Чорному морі. Це досить широко представлений формат”, — заявила вона.

За словами Наталії Гуменюк, найімовірніше, що окупанти запустять будь-яке судно з іншим прапором, імітуючи іноземне судно, з якого може відбутися атака. Вона додала, що перекладання провини на Україну є класичною практикою окупантів.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Німецький збройовий концерн  Rheinmetall передав Збройним силам України 20 бойових машин піхоти Marder. Їх планували доставити ще наприкінці третього кварталу 2024 року (у вересні).

Президент України Володимир Зеленський вислухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За підсумком зустрічі він розповів, що солдатів з КНДР застосують в боях найближчими днями.