Через негоду відключилися лінії міждержавного з’єднання з Молдовою та Польщею – Міненерго

Джерело: Міністерство енергетики України.

Внаслідок несприятливих погодних умов відключилися лінії міждержавного з’єднання з Молдовою і Польщею.

Також через негоду було знеструмлено магістральні лінії оператора системи передачі електроенергії НЕК “Укренерго” у Полтавській, Львівській, Одеській, Київській областях.

На підстанції 330 кВ у Житомирській області відключився автотрансформатор, однак знеструмлень не було.

Загалом по країні залишилися без світла 260 тисяч абонентів у понад 700 населених пунктах Вінницької, Волинської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей.

Найбільше від негоди постраждала Київщина, де знеструмлено 239 населених пунктів, без світла залишилися майже 98 тисяч споживачів.

Тим часом протягом доби ворог завдав кілька ударів ракетами та дронами по території України. Проте пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Крім того, все ще триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. На Донеччині через обстріл знеструмлювалися 13 населених пунктів. Також без живлення залишилася вугільна шахта, де під землею перебували працівники. Шахтарів успішно вивели на поверхню.

Без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу енергетики заживили понад 40 тисяч споживачів.

Щодо наслідків підриву дамби Каховської ГЕС – у Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,5 тисячі споживачів.

Загалом станом на 27 липня електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів, дефіциту немає.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 2 585,00 МВт*год. Експорт відсутній.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.